• Home   /  
  • Archive by category "1"

Describe A City You Have Visited Essay Writing

IELTS Cue Card Sample 345 - Describe an interesting place that you have visited as a tourist

Details
Last Updated: Thursday, 02 March 2017 13:59
Written by IELTS Mentor
Hits: 21755

IELTS Speaking Part 2: IELTS Cue Card/ Candidate Task Card.

Describe an interesting place that you have visited as a tourist.

You should say:

  • where this place is
  • why you went there
  • what you did there

and explain why you thought this place was interesting.

Model Answer 1:
Chinatown in Singapore is one of the most interesting places I have ever visited as a tourist. I have never been to China but Singapore’s Chinatown gave me a pretty good idea about this unseen country.

Chinatown is located within the larger district of Outram and the name was given by the British and is still used by the people. This place features the distinctive ethnic and cultural Chinese and it historically concentrates ethnical Chinese population.

I went to Singapore as a tourist and visiting Chinatown was scheduled by our travel company. It was probably early December 2012 when we visited the Chinatown.
As a tourist I explored as much area as possible of this region, I ate authentic Chinese foods, I visited Chinese Heritage Centre and saw the impressive and beautiful Sri Mariamman Hindu temple & Buddha Tooth Relic temple. I visited many mom-and-pop and traditional shops, bought some interesting stuff and talked to some local shop owners and salespersons.

The whole area was very attractive and interesting in my taste. I felt like I was witnessing something I have never seen existed. The street architecture of building, shop houses, painted ladies and the people gave me a totally different experience. I have tasted a whole different Chinese menu that I have never eaten.  Trengganu Street, Pagoda Street and Temple Street are some examples of unique and traditional architecture that was quite fascinating.

I stayed there for about 2 days and these 48 hours of time gave me a quite new and enthralling experience. I think this place was very interesting and quite distinctive in my experience.


 

Sample Answer 2:
Travelling is my hobby and I annually make a travel to any attractive place. In fact, this has become a part of me in the last couple of years. I went to Australia last year and visited the Bondi Beach, one of the national heritage of the country. The experience at the place was great for me. I have some interesting experience about this popular sea beach and I am happy to describe them here.

I stayed in Sydney and the beach is around seven kilometres away from the location where I stayed. The beach is named after the surrounding locality and has become popular in many senses. The sea beach is an attractive area and a good number of visitors gather here around the year to enjoy the natural beauty. Besides, there are some other recreational activities are also available in the beach area. I also took part in some of them and had derived great amusement then.  

As I said before, I have formulated a habit of travelling annually, it was as the part of my annual travel. In fact, I have a dream to travel across the world and accordingly, I am making my dream come true. I have visited in some other places like some parts of the USA and the UK. Besides, I also travelled in some other parts of Asia. But I have visited almost all the parts of Japan, my native land. Hence, it was the time to explore Australia. Being a large country, it was not possible for me to explore the entire land by this time. So, I planned to visit some of the parts of the country and will be back in the next year to explore the remaining. My visit to the sea beach was only for pure entertainment purposes.  

The beach became extremely popular after its initiation as a public picnic ground and amusement resort after the 1850s. At present, the beach is around one kilometre in length and a large number of people come enjoy the beauty of the ocean round the year. Some its parts are hazardous while the other parts are mild. So, swimmers need to be cautious while swimming on the beach. But I enjoyed the swimming on the beach and went almost every day to swim on the gentle part. The beach is also famous for some other sporting competitions and I enjoyed the district rugby league there. Surfing is fun on the wave. But I failed to float myself on the wave crown several times and then gave up surfing. In fact, surfing did not suit me like the other activities. It was the moments of the short film festival and I watched some of the special short films at the locality. Besides, sailing, beach volleyball competition etc. are the other popular activities that I took part in during my stay.

Bondi Beach is an interesting place for both the natives and outsiders. The beach has an exotic location with white sands. The deep blue water attracts the attention of the crowd. And a good number of them get engaged into various recreational activities. Besides, the view of sunrise and sunset are the two most enjoyable scenes from the beach. But I was able to attend only the sunsets from the beach as my hotel was a bit far from the locality. Further, the cultural events that take place on the beach are enjoyable to the last moment. So, I think this is an interesting place to visit in Australia.

 

Similar Cue Card Topics

Your ability to talk about this Cue Card would enable you to talk about the following Cue Cards as well:

  1. Describe a place you remember well.
  2. Describe a tourist destination in your country.
  3. Describe a trip you have had.
  4. Describe an interesting place you know about.
  5. Describe a place you want to visit.
  6. Describe a city you want to visit.

Mr. Gibbs' English © 2013. All Rights Reserved.

Top

 

Latest IELTS cue card with Answers: Describe a city that you have visited recently.

Dear friends,

Here, we are posting the latest IELTS speaking test questions with answers. Hopefully this attempt will rise your confidence.

regards,
Mr.Gibbs' English Team


IELTS SPEAKING TEST WITH ANSWERS

PART 1 Interview

1.       What is your full name?
Ans.    I am Jenna Archer

2.       How shall I call you?
Ans.    You can call me Jenna only

3.       Can I see your passport please?
Ans.    Oh! sure. Here it is.

4.       Do you work or study?
Ans.    I have just recently completed my Graduation in IT

5.       Describe the place where you live?
Ans.    I live in Seoul. Its a nice place to live. All basic amenities are easily available. Its been safe for women even till midnight. And downtown is also very near that is the main advantage so that I can do Shopping very easily and frequently. No doubt my father hates that.

6.       Do you like it there?
Ans.    Yes, indeed.

7.       Is it a great place to raise children?
Ans.    By all means, Many parks and gardens are located here. Many institutes run creative and hobby classes. So children can really enjoy living here.

8.       Will you stay there in future?
Ans.   depends on Job prospects and exposure, so I will live there as long as I will be getting these.

PART 2 Cue card
Describe a city that you have visited recently.
- When and where was it?
- What did you do there?
- What did you like or dislike about it?

Ans. Recently, I have visited Agra, in India, It's  been a very beautiful place. I have gone to visit this place with my father who has some business meetings at there.
This place has many number of historic monuments built during reign of Mughal Era. In all places, I like Red Fort and Taj mahal very much. Taj mahal is considered as one of the seven wonders of the world. Its beauty is simply the best, completely inexplicable. Made in white marble and looks as same as from all four sides, very gigantic sculpture. while Red Fort is completely different. Inceptionally, I thought  that it would be mere a giant castle. But inside the Fort there was a city inside with many places of market, theatre, food streets and kings' palaces. These all are worth visiting places. One can not find the way if he lost. Very distantly scattered all these places inside the Fort. So nobody can see in a single day. People of city are also very friendly and always endeavour to assist. They have great hospitality sense and I have really enjoyed, had taken many selfies and snaps with others and posted on my social sites and many people inquired about this place too. Just only drawback I found that has been dirt. People seemed not taking care seriously about maintaining cleanliness around such beautiful places. Later, I have heard that government has initiated towards that part; but overall felt a great experience.
PART 3 Discussion
1.      Why do most people live in cities?
Ans.  Because in cities, People get better lifestyle and facilities of fast transportation, quality education and medical facilities within quick time. In addition, many  scopes of getting employment because of prevailing many industries.

2.     Why were cities established where they are?
Ans. Due to their geographical location set near to the port that had been used for international trade practice. So they might have been erupted where they are.

3.     Do you think city planning is important? why?
Ans. Indeed, its important or it will get crowded that will create many social problems like unemployment, accidents etc.

4.     Why are there better education offers in cities?
Ans. Because,the infrastructure and availability of tools and technical gadgets, and people are well educated. So they choose wisely for education facilities. while in villages people have all these limitations.

5.     Would you prefer living in city or in town?
Ans. Definitely in city because as in city many institutions of education and sports and hobbies are located and recreational places like multiplexes, restaurants.However, I will visit once in a blue moon to the towns even to get different experience of fresh air and wondering in farms and watching natural landscapes with great panoramic view. so would love to exploit the fun of living at the both places.

One thought on “Describe A City You Have Visited Essay Writing

Leave a comment

L'indirizzo email non verrà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *